Flerbrukshall i Rong

ProsjektFlerbrukshall i Rong –Koncurranse / Forprosjekt
BeliggenhetTednebakkane í Rong
OppdragsgiverØygarden kommune
Størrelse5100 m²

Prosjektet heter «Livet i sprekkene» og er resultatet av 1. premieforslaget i en konkurranse avholdt av Øygarden kommune 2010.

Bygningen består av en flerbrukssal, en forelesningssal for 350 personer, et bibliotek, et undervisningsrom og en kantine for Øydarden barneskole, en idrettshall, en bowlinghall, et leke- og musikkrom.

Bygningen er godt synlig uten å bli overdrevet og det er delt opp i flere deler av bygget og tilpasser seg godt miljø og tilliggende bebyggelse. Fargene i bygningen er lyse uten å være fremmed for omgivelsene. Bruken av rødfargen og furuen er inspirert av den tilstøtende bebyggelsen. Taket på bygget er brutt opp i deler av ulik størrelse som forskyves. «Sprekkene» mellom dem slipper inn dagslys om dagen, men samtidig slipper de ut lysstråler om kvelden.

Sprekkene er en referanse til stedets geologi og sprekker i fjellet rundt.

Jóhann ledet prosjektet på vegne av Batteríið Architects.